Notícies  Primer concurs de Allioli amb varietat d'oli d'oliva 100% Fulla de Salze

Aquest any engeguem un nou concurs en el que es necessita molta traça: concurs d'allioli amb varietat d'oli d'oliva 100% fulla de Salze, una varietat d'olivera pròpia de Ginestar.

Diumenge 25 de setembre de 2016

Hora: 12 del migdia al Carrer Ample (Ginestar)

Aquest any engeguem un nou concurs en el que es necessita molta traça: concurs d'allioli amb varietat d'oli d'oliva 100% fulla de Salze, una varietat d'olivera pròpia de Ginestar.

Consideracions generals

  • El concurs està destinat exclusivament a particulars.

  • Els concursants es podran inscriure gratuïtament a l'ajuntament de Ginestar fins al 23 de Setembre. El nombre de places està limitat a 20, reservant 8 places per a inscripcions el mateix dia del concurs.

  • El concurs tindrà lloc el diumenge 25 de setembre a les 12:00h dins dels actes de celebració de la VIII fira Raure.

  • Temps límit: 30 minuts. Només es podrà presentar un allioli per participant i l’elaboració s’haurà de fer exclusivament a mà.

  • L’organització es reserva el dret d’admissió dels concursants.

  • Els participants estaran allunyats del públic i no podran rebre cap tipus de gènere(ingredient o estri) excepte dels àrbitres. Si el rep d’alguna altra persona automàticament quedarà desqualificat.

  • Si al participant se li talla l’allioli el pot tornar a lligar amb els ingredients deixats per l’organització o començar a fer-lo de nou. Només podrà participar el temps que quedi de concurs.

Ingredients i estris

  • La comissió organitzadora facilitarà als participants els ingredients bàsics: una cabeça d’alls, oli d’oliva 100% Fulla de Salze i sal (extraordinàriament es podrà disposar d'ou).

  • Els estris (morter i mà de morter) els facilitarà la comissió organitzadora i s'han de retornar de manera íntegra un cop finalitzat el concurs.

Valoració i Jurat

  • El jurat del concurs estarà format per persones vinculades a la restauració, d'entitats locals i un representant de l'ajuntament.

  • Només es valorarà l'allioli que estigui lligat. Aquell que estigui tallat serà descartat.

  • Un cop acabat el temps d'elaboració el jurat valorarà qüestions com l'aspecte, el gust, olor, color (si brilla) i la textura (si la cullera s'aguanta dreta), però també la seva fidelitat a la recepta original.

  • Els membres del jurat,un cop acabada l’elaboració, tastaran els diferents alliolis a la vista de tothom i els valoraran puntuant-los de l’1 al 5, tenint en compte els criteris abans esmentats.

  • El jurat no està obligat a provar tots els alliolis lliurats si així ho considera oportú.

  • El veredicte del jurat serà inapel·lable.

  • L’allioli dels concursants quedarà per degustació popular.

Premi

  •  Hi haurà un premi pel millor allioli que consisteix en 10 litres d'oli d'oliva extra verge 100% Fulla de Salze i un altre de 5 litres d'oli d'oliva extra verge 100% Fulla de Salze per al segon premi.

Responsabilitat Legal

  • La participació en el concurs implica l'acceptació expressa i sense reserves ni condicions de totes i cadascuna de les presents bases. Els participants accepten les presents bases, així com la interpretació que de les mateixes efectuï l'Organització.


Exempció de Responsabilitat

  • L'organització no es fa càrrec ni es responsabilitza dels danys i perjudicis que puguin patir els participants en la persona dels concursants i / o acompanyants, propis o de tercers.

20 Setembre 2016   |   allioli , concurs , fulla , salze

Envia'ns un missatge

Altres formes d'arribar a nosaltres