Ginestar

El poble de Ginestar

Tradicionalment s'han acceptat els orígens de la població de Ginestar vinculats a la conquesta de Ramon Berenguer IV, així com també s'ha pres com a certa la informació que sense referir-se a cap font en concret parla d'una carta de població atorgada pels Templers l'any 1206 al lloc citat per la tradició oral com 'Masia de la Ginesta'.

Situació Geogràfica

El terme municipal de Ginestar es troba situat a la zona sud de la comarca de la Ribera d'Ebre, a l'esquera del riu Ebre. Té una extensió de 15,72 km², està a 26 m d’altitud sobre el nivell del mar, forma part de la cubeta o depressió de Móra i limita amb els termes municipals de Rasquera, Tivissa i Miravet.

En la seva part nord-occidental participa de l'horta riberenca, mentre que una fraja al llarg de la banda oriental i al sud-est, correspon a les darreres elevacions de la serra de la Creu. El territori és solcat per la riera del Comte, a la divisòria amb el municipi de Rasquera i per diversos barrancs, de traçat curt i regular, entre els que destaquen el Barranc de Gàfols, el dels Comuns i el de Sant Antoni.

Com arribar

L'eix viari principal és la carretera C-12, coneguda com Eix de l'Ebre, que travessa la comarca de sud a nord, i des de la que es pot accedir a la carretera N-420, a l'alçada de Móra la Nova, que va de Tarragona a Saragossa; i en direcció Tivissa, es pot accedir a la carretera autonòmica C-44, que uneix Móra la Nova amb l'Hospitalet de l'Infant.

Envia'ns un missatge

Altres formes d'arribar a nosaltres